top of page

Polyplan vahvasti mukana uudistamassa Original Sokos Hotel Royalia Pohjolan energiapääkaupungissa

Vaasassa avataan helmikuussa 2024 hotelli, joka ei ainoastaan tarjoa mukavaa majoitusta, upeita ravintolakokemuksia tai monipuolisia kokous- ja virkistystiloja vierailijoille, vaan toimii myös esimerkkinä energiatehokkaista ratkaisuista.


Kiinteistö on uudistettu kauttaaltaan ja samalla on parannettu myös tilojen esteettömyyttä. Hissit nousevat jatkossa uudistettuun sauna- ja kokouskerrokseen ja esteettömiä majoitushuoneita on tullut lisää.


Kiinteistön julkisivut ovat kokeneet huomattavan muodonmuutoksen.


Uudistettuun kylpyläosastoon pääsee nauttimaan jatkossa hissillä.


Hotellin sisäiset energiansäästöratkaisut ovat uudistuksen myötä huippuluokkaa. Merkittävin parannus on kellaritilaan rakennettu energiakeskus maalämpöjärjestelmineen. Kaukolämpöä tarvitaan enää vain tueksi vuoden kylmimpinä aikoina. Myös lämpimän viemäriveden ja lauhdelämmön energia otetaan nyt hyötykäyttöön.


Viemäriveden lämmöntalteenotto osana energiaratkaisuja.


Kiinteistön julkisivuun on asennettu mittava aurinkopaneelijärjestelmä, jonka tuottamalla ympäristöystävällisellä energialla katetaan osa hotellin omasta sähkönkulutuksesta. Älykkäät valaistus- ja ilmastointijärjestelmät optimoivat energiankulutusta automaattisesti säätäen valaistusta ja lämpötilaa huoneiden käytön mukaan.


Toteutetut energiaratkaisut eivät ainoastaan vähennä hotellin riippuvuutta perinteisistä energialähteistä, vaan myös pienentävät aiheutettua hiilijalanjälkeä merkittävästi.


Aurinkopaneelijärjestelmä osana julkisivua.


Polyplan on yhdessä ammattitaitoisen tilaaja- ja rakennuttajaorganisaation kanssa ollut heti hanke- ja luonnossuunnitteluvaiheesta lähtien ideoimassa hankkeen sisältöä. Pää-, arkkitehti- ja sisustussuunnittelun (Huippu-kylpylätilat) lisäksi Polyplan on osallistanut monia Solwers -konserniin kuuluvia yrityksiä projektiin. Contria Oy on vastannut kohteen rakennesuunnittelusta, Insinööritoimisto W. Zenner akustiikkasuunnittelusta ja Rockplania on konsultoitu kalliorakentamisen kysymyksissä.


Solwers-konserniin kuuluvien yritysten lisäksi hankkeessa on ollut mukana suuri määrä muitakin rautaisia suunnittelun ja urakoinnin ammattilaisia. Tilaaja- ja rakennuttajaorganisaatio onnistui yhdessä pääurakoitsijan kanssa luomaan aikataulullisesti erittäin kunnianhimoiseen hankkeeseen positiivisen ilmapiirin, jossa ratkaisut on keskusteltu projektin alkumetreiltä vastaanottotarkastukseen asti koko joukkueen kesken.


Pohjolan energiapääkaupunki Vaasa on saanut uudistuneen ja energiaviisaan hotellin, jossa sekä vierailijat että paikkakuntalaiset voivat virkistyä ja tulla hemmotelluiksi. 

Comments


bottom of page