top of page

Koivulahden Säästöpankin korjaustyöt valmiit ⌂ Kvevlax Sparbanks renovering klar

07.05.2020


Koivulahden Säästöpankin toimitilojen korjaustyöt ovat nyt valmiit ja pankkitoiminta on muuttanut vastavalmistuneisiin tiloihin. Kevään kuluessa tullaan myös ympäröivä piha viimeistelemään. Polyplan on projektissa vastannut arkkitehti- ja rakennesuunnittelusta sekä projektivalvonnasta.

Rakennuksen kantava betonirunko säilytettiin; muut rakenteet ja talotekniikka ovat uutta. Julkisivun vanha pesubetonipinta on korvattu valkoisella levyrappauksella ja lämpökäsitellyllä puulla. Uutta luonnetta rakennukselle antaa päätyjulkisivu, jonka puurimoitukseen on leikattu pankin logo. Sisätilat ovat nyt valoisat ja väliseinät ovat pääosin lasia. Tammipinnat toistuvat sisustusdetaljeissa.


Kvevlax Sparbanks utrymmen är nu färdigrenoverade och verksamheten har flyttat in. Gården skall ännu färdigställas i vår. Polyplan har ansvarat för arkitektplanering, konstruktions-planering samt projektledning. Den befintliga betongkonstruktionen sanerades, men övrig konstruktion och all teknik är ny. Den gamla tvättbetongfasaden har ersatts med vit rappning och värmebehandlat trä. Den ljusa interiören med mellanväggar i glas och inredningsdetaljer i ek speglar fasadens materialspråk. Gavelfasaden mot riksvägen med bankens logo utskuren i träribborna, ger byggnaden något utöver det vanliga.


Comments


bottom of page